Leevi ja oppaat_Duunitehdas 2018

DuuniTehdas täytti jälleen Taidetehtaan

Uudenmaan TE-toimiston, Posintra Oy:n ja Porvoon kaupungin järjestämä Duunitehdas täytti jälleen Porvoon Taidetehtaan 6.2.2018 kello 10-15.30. Tapahtumassa vieraili päivän aikana yli 4000 kävijää. Joukossa oli niin nuoria kesätyön ja opiskelupaikan etsijöitä kuin pitkän työuran tehneitä konkareita ja alanvaihtajia. Työnantajia oli mukana noin 50 ja työpaikkoja oli esillä tuhansia. Tällä kertaa ilahduttavan monella työnantajalla oli tarjota myös alle 18-vuotiaille sopivia työpaikkoja. Työnantajien lisäksi paikalla oli 11 alueen oppilaitosta.

PALKO – työllisyyden palvelukokeilut Porvoossa ja Loviisassa -hankkeella ja Edupolin Duuniväylä -hankkeella oli tapahtumassa yhteinen työnhakuteemainen esittelypiste, jossa hankkeiden toimintaa ja palvelutarjontaa esiteltiin työnhakijoille ja muille hankkeista kiinnostuneille. Esittelypisteessä kävijöitä kiinnostivat erityisesti mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea ja apua työnhaussa sekä PALKO-hankkeen tarjoamat laajat alueelliset yritysverkostot, joita hyödyntämällä työnhakijat voivat löytää esimerkiksi piilotyöpaikkoja.

Duunitehtaalle virtasi kävijöitä tasaisesti aamusta iltapäivään asti. Eniten vierailijoita veti puoleensa työnantajien sali, joka oli jatkuvasti täynnä innokkaita työnhakijoita. Monet tulijoista toivoivat löytävänsä työpaikan suoraan paikan päältä. Duunitehdas-tapahtumalle on selkeästi suuri tarve ja työpaikkoja tarjoavia työnantajia kaivataankin mukaan jatkossa vielä enemmän.

Klikkaa artikkeliin DuuniTehtaalta Helsingin Uutisista.